「かなもじ」と「ライブラリアン」

 
 Yahoo! JAPANインターネットクリエイティブアワード2010一般部門」で、iPhoneアプリ、iPadアプリが受賞をしている。

 そこで、さっそくダウンロードしてみた。

 まず、スマートフォン部門優秀賞に輝いた、iPhoneアプリの「ライブラリアン」。これは、全国の図書館の蔵書が検索できるみたいで、しかも自分の家や職場の近くの蔵書を調べることもできる。GPS連動で、場所を把握するのだろう。まだダウンロードしただけだが、「無料」だし、これは試してみるべきっしょ。
 この「ライブラリアン」は、iPhoneが落ちたりもするみたいだけど(全国の図書館のデータベースを検索するのは重いってことかな?)、まあ、iPhoneアプリなので、外出したとき用ってことにしよう。ふつうのパソコンが使えるときは、この日本最大の図書館蔵書検索サイト「カーリル」で探してもいいし、「ライブラリアン」と「カーリル」の併用がええかも。


 
 
 
 もうひとつは、ウェブコンテンツ部門GOLDの「かなもじ」。これは、iPad用のアプリで、ひらがなを楽しく覚えるためのもの。うちの下の子は、小1で、ひらがなの読み書きはできるようになったが、書道を習っているわけではないし、これはいいと思う。ひらがなでも、フォルムをきちんととるのはむずかしいからね。って、ほんとは、僕が字をうまくなりたいだからだったりして。こちらは「600円」。息子が帰ってきたら「ゲームやで」と言って、やらせてみよ。指で字が描け、音が出て、絵がかわいくて色も塗れるし、ええ感じ。
 実はこのアプリ、何カ月か前から知っていたんだけど、なんとなく躊躇してたけど、やっぱり、人は受賞というか、権威に弱いのかなぁ。って、その人は僕だけど。でも、買ったからには、子どもといっしょに使おうっと。


 

 
 
 

Yasu
  • Yasu
  • デザイナーを経て、クリエイティブディレクター、コピーライター、ライターに。「ベースボール」代表。広告&Web企画・制作、インタビュー構成をはじめ『深川福々』で4コマ漫画「鬼平太生半可帳」連載中。書籍企画・編集協力に『年がら年中長嶋茂雄』など。ラフスケッチ、サムネイル作成、撮影も。

944件のコメント

  • You are great! Thank you, you should keep writing. I’m sure ikinci El Franck Muller Saat Alan Yerler here. already has a huge reader base!

  • konyada internet sitesi yaptırmak isteyenlerin vazgeçilmez adresi konya yazılım ile sizde mutlu musterilerden olun

  • Ev dekorasyonunuz için hangi halı modelleri uygundur?

    Ev dekorasyonunda maksimum verimin sağlanabilmesi için sıklıkla kullandığımız tüm ürünlerin belli bir anlamda birbiriyle uyumlu olması tavsiye edilmektedir. Farklı halı modelleri seçerken özellik, renk ve stil detaylarına karar vermek oldukça zor olabilir. Bu noktada zorlukları ortadan kaldırmak için ev tasarımında belirlediğiniz temaya uygun modeller arasından söz konusu ürünleri tercih edebilirsiniz. Günümüzde Trend Ev Dekorasyonları; rustik, bohem, modern, klasik ve vintage.

    Ev dekorasyonuna uygun rustik temalı çeşitler, doğadan ilham alırken kırsal ve çiftlik yaşamına vurgu yapıyor. Bu nedenle rustik desenli kilimlerde çiçek, ahşap ve ağaç desenlerine rastlamak mümkündür. Doğadan ilham alan ev dekorasyonuna uyum sağlayan rustik halı renkleri yeşil, gri, kahverengi ve mavi olarak sıralanabilir. Rustik halı, gri tonlarında mobilyaların popüler bir tasarım öğesi olarak uygundur. Bu sayede yaşam alanında özgür ve doğal bir görünüm sağlayabilirsiniz.

    Özgür bir yaşam tarzını benimseyen kişilerin iç mekan tasarımlarında bohem etkilere rastlamak mümkündür. Bohem teması içinde düzenlenen yaşam alanlarına uygun halı desenleri soyut bir tarzla şekillendirilebilir. Bohem halı modellerinde bulutlar, gökyüzü, yıldızlar, astroloji ve semboller gibi soyut görüntülere rastlayabilirsiniz. Ayrıca krem, açık mavi, sarı ve beyaz gibi soft tonlar bohem modellerde sıkça görülen renklerdir.

    Yaşam alanlarında özgür bir görünüm yaratmak için bohem çizgilerle zenginleştirilmiş halı çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Gelenekseli yaşatan ve geçmişe özlem duyan kullanıcıların dekorasyon için kullandığı tarzlardan biri de vintage esintileri. Eskitme, ağartma gibi işlemlerden geçerek vintage tarzdaki yaşam alanlarına uyum sağlayan ürünler elde edilir. Bir geleneği anımsatan vintage kilimler pastel veya soft renklerde yapılır. Vintage halı desenlerine olan düşkünlüğünüzü, yaşadığınız alana geleneksel dokunuşlar katmak için kullanabilirsiniz.

    Herhangi bir yaşam alanının döşenmesinde tercih edilen başlıca stiller modern ve klasik olarak sıralanabilir. Modern dekorasyonlarda trend renklere, görsellere ve desenlere rastlayabilirsiniz. Çağdaş vurgulara imza attığınız mekanlara uygun olanı seçmek için yenilikçi desenlere olan tutkunuzu kullanabilirsiniz.

    Modern halı modelleri, sade ve minimalist tasarım öğeleriyle birleşiyor. Ayrıca çeşitli dekorasyon ürünleri ile birlikte modern halıları da tercih edebilirsiniz. Yaşam alanlarına hayat veren bu paspas çeşitleri, dönemin desen ve renkleriyle tasarlanıyor. Yani size sadece yaşam alanınızın keyfini çıkarmak kalıyor. Her ne kadar değişse de geçmişte tasarım tercihlerine gönül vermiş kişilerin kullandığı tarzlardan biri de klasiktir. Motif ve çiçek gibi geleneksel figürler klasik dekoratif tarzlarda öne çıkıyor. Klasik modelin halıları genellikle bordo, lacivert, kırmızı ve kahverengi tonlarındadır. Bu, yerleştirildikleri herhangi bir ortama sofistike bir görünüm eklemelerini sağlar.

    https://www.halimodelleri.art/

  • Bitter Coin Is Blog Website About Cryptocurrecies. Latest News, Rumors, Tips And Tricks.

  • Antalya HakkındaTüm bilgiler bu sitede

  • bursa satılık ceviz, ceviz fiyatları, iç ceviz fiyatları

  • I love the content of your site! You should keep writing like this. Can you visit my site too? saat alan yerler here.

  • I love the content of your site! You should keep writing like this. Can you visit my site too? saat alan yerler here

  • live match site

  • best offshore vpn site

  • Firmamız kullanmadığınız 2. el saatlerinizi nakit olarak satın alıyor. ikinci el saat alan yerler

  • best honda key fob battery blog site

  • 2. el saatlerinizi değerinde nakit alıyoruz. saat alan yerler

28件のピンバック

コメントする

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です